Emlékszel még a Hosszú forró nyár című sorozatra?Valamikor réges-régen, még a hatvanas-hetvenes években a kedd este a sorozatoké volt. Nem volt olyan akkoriban, hogy minden nap nézünk egy-egy részt, hanem szépen beosztva, hónapokig eltartott egy sorozat, közben egy-egy részt szépen átgondolhattunk, leülepedhettek az új élmények, és napokig várhattuk a folytatást. 
Felcsigázott érdeklődéssel ültünk egy-egy kedveltebb történetet várva a tévé elé, és másnap volt mit kibeszélni a munkahelyen is.
A hatvanas évek egyik legjobb, legnézettebb sorozata  - legalábbis Magyarországon - a Hosszú, forró nyár volt.  
Ennek alaptörténete egy nagysikerű mozifilm volt, mely még 7 évvel a sorozat előtt, 1958-ban készült, és főszereplője a félig magyar származású Paul Newman és Joanne Woodward volt. Maga a történet William Faulkneré.
>
A főszereplője Ben Quick, egy úgy nagyjából semmirekellő, és minden hájjal megkent gyújtogató hírében álló, viszont fölöttébb jóképű zsivány, és egy gazdag leány egyáltalán nem hétköznapi szerelmét taglalja ki, egy olyan szerelmi történet, aminél sok mindenre lehet számítani, de "boldog vég"-re nem, és így meglepetés volt  a befejezés. Olyan meglepetés, amelynek a sorozatot végig izguló közönség egyöntetűen örült...
A sorozat főszerepét ugyanúgy Paul Newman-nak kínálták fel, ám ő nem vállalta, így egy hozzá nagyon-nagyon hasonló ismeretlen színészt, Roy Thinnest bíztak meg vele, aki egész szép rajongótábort gyűjtött maga köré alakításával. Későbbi sorozatszerepeit ennek a sikernek köszönhette. 
És a mozifilm egy apró kockája...
Olyannyira sikeres lett, hogy emléktárgyakat, pólókat, fotókat árultak arcmásával. 
Később a főszereplőt láthattuk még a The Invaders, és a Falcon Crest sorozatban is. 
Egy biztos, iskolás kortól felfelé a hetvenes évek elején ez a sorozat nyerőnek számított. 
Ki is énekelte a Hosszú forró nyár c. örökzöldet?Fotó: mafab.hu, nlc