Az 1968-as Ki mit tud döntősei - Kiket ismersz fel?


Az 1968-as Ki mit tud? volt a legsikeresebb a sorozatból. Ekkor érkezett a legtöbb szavazat az elődöntők után. Több, mint százezer szavazat, ami azért abban az időben hatalmas szám volt, hisz postán keresztül lehetett csak szavazatot leadni. Óriási szám ez, ha belegondolunk.
A Ki mit tud? a Magyar Televízió tehetségkutató műsora volt egészen a hőskortól, 1962-től, 10 évadot ért meg, az utolsót 1996-ban tartották. 

Különböző kulturális kategóriákban lehetett nevezni, jól működött a kiválogatás, mert olyan - akkor még - tehetségek, mára már elismert művészek tüntek fel benne, mint Kovács Kati, Kern András, Sztevanovity Zorán, Gálvölgyi János, a Hungária együttes, a Neoton, a Pokolgép, a Benkó Dixiland Band...
Az 1968-as évad sorrendben a negyedik volt, a paródia kategóriát Gálvölgyi János nyerte, itt tünt fel a Hungária együttes, itt csodálhattuk először Kincses Veronika, operaénekes hangját, előadását, ekkor ismerhettük meg a Neoton együttest, itt lett országosan ismert Szegvári Menyhért színész, A Tolcsvay Trio is nagy rajongótáborral büszkélkedhetett, és Schiff András nyerte meg a komolyzenei kategóriát. 
A fotón látható döntősök (balról-jobbra haladva) 
Kincses Veronika, Bene Győző, egy táncos a Mecsek táncegyüttesből, Nagy Zsuzsa, Gálvölgyi János, Fenyő Miklós a Hungáriából, és Monyók Ildikó színésznő, énekesnő, Monyók Gabi testvére.
Az alsó fotón pedig Falusi Mariann, az 1983-as Ki mit tud? dzsesszénekes kategória győztese. Ekkor végzett a Zeneművészeti Főiskolán, öt évvel később pedig már a Pa-Dö-Dö tagja volt...Fotó: Friedman Endre MTI, 
Fortepan/Rádió- és Televízió Újság, Varga Zoltán felvétele