Szülei amatőr színjátszók voltak, ő is mindent a színészetre tett fel...


Budapesten, Újpesten született 1929. szeptember 22-én, és mindössze 58 éves korában, 1987. április 11-én halt meg Budapesten. Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes-, és Kiváló művész volt. 
Váradi Hédi szülei amatőr színjátszók voltak, többször látta őket fellépni, így kapott kedvet ő is a színjátszáshoz. 
Először Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába járt, majd jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahová egyből felvették. Együtt járt Berek Katival, Psota Irénnel, Szemes Marival, Horváth Terivel, Soós Imrével. És mindannyian a Horváth Árpád Színészkollégiumban laktak. Tanára volt Gellért Endre, Ónody Márta.


Még főiskolás volt, amikor megismerkedett Bessenyei Ferenccel, aki e miatt a kapcsolat miatt hagyta ott a főiskolát, ahol akkoriban már tanított, hisz etikátlannak tartotta, hogy egy növendékkel - bár ő személy szerint nem tanította - kapcsolatot tartson fenn. Márpedig ekkoriban, 1951-ben már élettársak voltak. Később házasságot is kötöttek, de a házasság még két évig sem tartott, 1963.  márciusában el is váltak. Bessenyei Ferenc néhány hét múlva házasságot kötött. 
A Főiskola után először a Madách Színházba szerződött, ott játszott 1964-ig. Majd 1964-ben a Nemzeti Színház hívta, ott is maradt haláláig.  Voltak olyan időszakok, amikor kevés szerep találta meg. Így összeállított egy gyermekműsort, és egy előadóestet, és ment mindenhová, ahová hívták. Mellette pedig vendégszerepelt a Józsefvárosi Színházban. 
Rendkívül energikus, átütő erejű színésznő volt, minden szerepben, minden stílusban otthon volt..  
Ha valaki emlékszik az "Engem nem lehet elfelejteni" c. dalra, - ezt is ő énekelte még az Imádok férjhez menni c.  darabban. 
Nagyjából 100 színházi bemutatója volt. Játszotta Júliát, Cleopatrat, Mira-e az Elveszett paradicsomból, Éva volt Az ember tragédiájában, Titánia a Szentivánéji álomban, Stuart Mária...
Olyan játékfilmekben csodálhatjuk meg, mint - Dalolva szép az élet, Föltámadott a tenger,
Gerolsteini kaland, Meztelen diplomata, Nápolyt látni és... Dóra jelenti. 
Több tévéfilmben is szerepelt, mint Az utolsó budai pasa, Amerikából jöttem... Felfedezték a rajzfilmesek is, Szerénke volt a Frakkban,  a Flinstone-családban ő volt Irma, és a kis Tádé a Mazsolában... 
Gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, életmentő műtéttel meg lehetett volna hosszabbítani életét, de ő nem foglalkozott vele, édesanyjának állapotán próbált javítani. Mire ez sikerült az ő betegsége hatalmasodott el  véglegesen...


Fotó: Cultura.hu, Joreggelt.blogstar.hu