Láttad már hogy készült a Hitler-szalonna?

<
A negyvenes-ötvenes évek alaplekvárja még ez a kimérős, fadobozokból árult finomság volt, pert sok pektin ide, vagy oda - az íze nagyon finom volt. Ráadásul még egészséges, legalábbis az ásványi anyag tartalma miatt, és biztos, hogy rengeteg gyümölcsöt tartalmazott. 
Kellett az energia, hisz az emberek épp az ország újjáépítésén munkálkodtak, ráadásul minimális élelmiszer fejadatok mellett. 
A Hitler-szalonnának hazánkban két fajtája volt, az egyik a vegyes gyümölcs ízű, a másik pedig a barackízű. Ami persze nem igaz, mert ízű volt, hanem abból készült. 
Ami manapság már ritkaság számba megy.
Azért hívják amúgy Hitler szalonnának, mert a háború idején Hitler adta ki a parancsot, hogy fejlesszenek ki egy olyan élelmiszert, ami a nagy válságok idején is elegendő energiát képes szolgáltatni a lakosság számára.
A film a Filmhíradók.online felületén látható, végén elhangzik egy aranyos mondat: 
..a gyártás hosszú és titokzatos útja után végre belekerül abba a csomagolási formába, amelyben az ország lakossága a magyar konzervet oly előnyösen ismeri és várja...
Kattintson a nyílra, és már nézheti is a felvételt... Ha mást nem, azt biztosan meg lehet állapítani, hogy egy az egyben gyümölcsből készült, nem hókuszpókuszokkal...